Obedy a večere po terapii HYPOXI®

 

Jogurt s grepom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

120 kcal

 

1/2 poháru jogurtu, 1/2 grepu, 
javorový sirup, trochu mletej škorice



 

Jogurt s čerstvými jahodami

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

150 kcal

 

1 jogurt ( 1 % tuku), 12 jahôd, 
javorový sirup, trochu citrónovej šťavy



 

Zelerové morčacie rolky pre 4 osoby

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

180 kcal

 

1 veľký zeler, 2 mrkvy, soľ, 1 PL ostrej horčice, 
8 plátkov morčacej salámy ( po 30 g), 
1 viazanička petržlenovej vňati, 3 dkg masla/margarínu, 3 dkg múky, 
3/8 l zeleninového vývaru (instantný), 1/8 l mlieka, korenie, petržlenová vňať na ozdobu, príp. trochu brusnicovej omáčky.
Špajdle alebo šparátka

 

Zo zeleru nakrájajte 8 veľkých plátkov a ošúpte, mrkvu nakrájajte po dĺžke na tenké pásiky. Zeleninu uvarte v osolenej vriacej vode 5 - 8 minút. Nechajte odkvapkať. Plátky zeleru potriete horčicou, obložte salámou, posypte petržlenovou vňaťou a mrkvou. 
Zeler opatrne zrolujte a napichnite na špajdle. 
Z tuku, múky, vývaru a mlieka vytvorte bešamelovú omáčku. Môžete dochutiť soľou a korením. Zelerové rolky dajte do ohňovzdornej misy a zalejte omáčkou.
V predhriatej trúbe pečte pri cca 200° cca 10 minút. 



 

Tanier surovej zeleniny

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

190 kcal

 

1 ks biela reďkovka, 1/2 kaleráb, 
2 malé mrkvy, 1 malý hlávkový šalát 
trochu žeruchy, tekvicové jadierka, 
čerstvá bazalka 
1/4 šálka bylinkového čaju, 2 PL jemného bylinkového octu, 
trochu horčice, 1 PL olivového oleja, bylinková soľ, korenie

 

Zeleninu nastrúhajte na hrubo, šalát natrhajte na kusy. 
Bazalku a tekvicové jadierka nasekajte a zalejte marinádou. 
Žeruchu umyte, nastrihajte nožničkami, a posypte ňou zeleninu na tanieri. 



 

Poľný šalát so slaninou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

190 kcal

 

pre 4 osoby, jedna porcia: 190 kcal
150 - 200g poľného šalátu, 2 malé biele cibule, 50g prerastenej slaniny, 2 vajíčka na tvrdo, 
1 strúčik cesnaku, 2 PL vinného octu, 1 PL pomarančovej šťavy, 
2 PL oleja, 1/2 CL soľ, trochu korenia a cukru.

 

Slaninu opečte. Cibuľu nakrájajte na kolieska. Cesnak nasekajte na jemno. Pripravte dressing a servírujte. 
Ozdobte šalát osminkami vajíčok



 

Zelerová krémová polievka pre 2 osoby

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

210 kcal

 

1 malý zeler (250g očisteného),
1/2 l zeleninového vývaru (instantný), 4 PL smotany,
2 PL nasekanej petržlenovej vňati. Príp. trochu soli, 
biele korenie z mlynčeka

 

Zeler ošúpte a nakrájajte na kocky. Jemnú vňať nechajte na ozdobu.
Zelerové kocky uvarte asi 10 minút v zeleninovom vývare.
Potom rozmixujte a pridajte smotanu. Posypte petržlenovou vňaťou a ozdobte zelerovou vňaťou.



 

Zeleninový tanier s tvarohovým dressingom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

195 kcal

 

500g miešanej surovej zeleniny (šalátová uhorka, karotka, zeler, paprika, fenikel,?)
125 g tvarohu ( 20 % tuku),
1/2 CL bylinkovej soli, korenie alebo paprika, 
niekoľko šalátových listov

 

Očistite zeleninu a nakrájajte ju na kúsky. 
Šalátom obložte tanier a nasypte naň zeleninu. 
Tvaroh rozmixujte so soľou a podávajte k zelenine. 

Tip: Jemná príloha alebo predjedlo 



 

Vanilkový tvaroh

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

230 kcal

 

2 nektárinky alebo broskyne, 5 PL tvarohu ( 20% tuku),
niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, 1 štipku vanilky,
1 CL nasekaných lieskových orieškov

 

Umyté ovocie nakrájajte na mesiačiky, niekoľko kúskov odložte bokom. 
Ovocie zmiešajte s tvarohom a rozmixujte. Pridajte citrónovú šťavu a vanilku. Podávajte v miske ozdobené zvyšnými kúskami ovocia a posypané orieškami.

Tip: 
Zjedzte pred týmto dezertom ľahké hlavné jedlo 
( max. 450 kcal), napr.: polievku alebo šalát,?



 

Cuketovo- vajíčková panvica

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

260 kcal

 

1 malá cibuľa, 1 malá cuketa, 
1/2 viazanička pažítky, 1 veľká paradajka, 
1 PL olivového oleja, cesnaková soľ, 2 vajcia

 

Cibuľu nasekajte na jemno, cuketu nakrájajte na jemné plátky, pažítku nakrájajte. Paradajku nakrájajte na mesiačiky. Zohrejte olej na panvici a opečne v nej cibuľu a cuketové plátky cca 5 minút . 
Osoľte. Rozbitými vajciami pokryte zeleninu v panvici, bielko rovnomerne rozdelte vidličkou.
Pečte, až kým nebudú vajcia stuhnuté. Posypte pažítkou a podávajte s paradajkou. 


 

 

Prosciutto s melónom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

215 kcal

 

10 plátkov sušenej talianskej šunky,
3 mesiačiky červeného alebo žltého melónu



 

Kalerábovo- mrkvová polievka

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

230 kcal

 

150g kalerábu, 200g mrkvy, 1 CL masla, 
1 CL vegetariánskeho zeleninového vývaru (instantný), 
2 parky (hydinové), 1 PL kyslej smotany, 
1 PL nasekanej petržlenovej vňati

 

Zeleninu umyte, očistite a nakrájajte na malé kocky. 
Opečte na malom ohni na masle. Podlejte 1/2 l vody s vývarom. Prikryte a varte ďalej na slabom ohni cca 15 minút. Párky nakrájajte na plátky a uvarte v polievke 5 minút. Pridajte kyslú smotanu a posypte petržlenovou vňaťou.



 

Špargľa s volským okom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

240 kcal

 

200g čerstvej špargle, 1 vajce, 1 dkg masla, 
trochu nastrúhaného parmezánu

 

Špargľu uvarte v osolenej a ocukrenej vode cca 12 minút. Potom vodu zlejte a šparglu servírujte s volským okom. 



 

Šalát s jogurtovým dressingom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

250 kcal

 

rôzne lístkové šaláty (čínska kapusta, dubový list) 
1 reďkovka, čerstvé bylinky, citrónová šťava, 
1/2 jogurtu, 1 PL slnečnicového oleja



 

Zelenina s jogurtovou omáčkou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

250 kcal

 

1/2 cibule, 1/2 červenej papriky, 
1/2 cukety, 7 dkg šampiňónov, 1 paradajka alebo 1/4 feferónky
1PL olivového oleja, bylinková soľ, 
75 g jogurtu, 1 CL kyslej smotany, 1/2- 1 strúčik cesnaku, 
1 PL miešané nasekané bylinky (bazalka, petržlenová vňať,..)

 

Zeleninu opečte na oleji, pridajte trochu vody a nechajte 10 minút variť na slabom ohni. Jogurt zmiešajte s cesnakom, soľou a bylinkami a servírujte k zelenine. 



 

Ryba so sladkou fazuľkou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

250 kcal

 

150g rybacieho filé (treska, ostriež alebo tľapka),
citrónová šťava, soľ, 15 dkg fazuľky, 
1/2 hlávkového šalátu, 1 CL vegetariánskeho vývaru (instantný), 
1 PL kyslej smotany, 2 PL nahrubo nasekanej trebuľky

 

Rybu nakrájajte na kocky, polejte citrónovou šťavou, osoľte. Fazuľku očistite a raz prekrojte. 
Šalát očistite a nakrájajte na pásy.
Do 1 dcl uvarenej vody s vývarom, pridajte smotanu, soľ a citrónovú šťavu. Pridajte fazuľku a nechajte na slabom ohni variť cca 5 minút. Pridajte rybie kocky a šalát a varte ďalších 5 minút. Už nemiešajte! Posypte trebuľkou. 



 

Cuketová krémová polievka

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

250 kcal

 

300g cukety, 1 šalotka, 1 CL margarínu, 400ml zeleninového vývaru (instantný), soľ, biele korenie, 
1 PL nasekaného kôpru, 1/2 strúčiku cesnaku, 2 PL kyslej smotany

 

Cuketu umyte a nakrájajte na plátky. Šalotku nasekajte a opečte na slabom ohni do ružova. Pridajte cuketové plátky a krátko opečte. Pridajte vývar a nechajte variť pod podkrievkou 15 minút. Potom polievku rozmixujte, dochuťte soľou, korením a cesnakom. Pridajte kyslú smotanu a posypte kôprom. 



 

Mečúň s paradajkovým šalátom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

250 kcal

 

150g mečúňa, 1 CL oleja, 1 strúčik cesnaku,
3 paradajky, 1 malá cibuľa,
1 PL octu Balsamico, 1 CL olivového oleja
bylinková soľ

 

Paradajky umyte a nakrájajte na plátky. Cibuľu nasekajte. 
Olej zohrejte so strúčikom cesnaku a umytú a osušenú rybu opečte z každej strany 4 minúty. Pridajte trochu bylinkovej soli.



 

Šaláty s jogurtovým dressingom II

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

256 kcal

 

Rôzne lístkové šaláty (čínska kapusta, dubový list,...) ,2 reďkovky, čerstvé bylinky, citrónová šťava,
1/2 jogurtu, 1 PL slnečnicového oleja



 

Cuketovo- syrová polievka

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

258 kcal

 

300g cukety, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku,
1 CL olivového oleja, 4 dl zeleninového vývaru,
50g taveného syra, morská soľ, kayenské korenie,
1 PL sójovej omáčky, 2 PL nasekaného kôpru

 

Cuketu nakrájajte na plátky, cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Opečte na horúcom oleji, pridajte cuketu a krátko opečte. Prilejte vývar a nechajte povariť 15 minút. Tavený syr pridajte po kúskoch a nechajte roztopiť. Rozmixujte a pridajte soľ, kayenské korenie a možno trochu sójovej omáčky. Posypte kôprom.



 

Šunkové rolky s bylinkovým tvarohom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

265 kcal

 

2 plátky šunky (po 40 g), 
1/2 balíku tvarohu 20% tuku., 
1 PL byliniek (petržlenová vňať, bazalka, rucola,?.) 
bylinková soľ, 
1 paradajka



 

Šalát s tuniakom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

266 kcal

 

250g cukety, 1 červená alebo žltá paprika, 1 zeleninová cibuľa, 1-2 PL citrónovej šťavy, 2 PL olivového oleja, bylinková soľ, 
čerstvo pomleté korenie, 1/2 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (nechajte dobre odtiecť), 5 dkg zelených olív, pažítka, šalátové listy.

 

Cuketu nakrájajte na trojmilimetrové plátky, papriku nakrájajte na kocky, cibuľu na pásiky. Potom cibuľu opečte na oleji, pridajte zeleninu, a poduste pod pokrývkou cca 6 minút. Zeleninu dajte do misy, pridajte citrónovú šťavu, olej, soľ a korenie. Olivy nakrájajte na krúžky a podávajte s tuniakom na šalátových listoch.



 

Čínska kapusta s praženicou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

270 kcal

 

1/2 malej čínskej kapusty , 1/2 zväzok rucoly, 2 malé paradajky, 
trochu morskej soli, 2 CL ocot Balsamico, 2 CL slnečnicového oleja, 
2 PL nasekanej bazalky. 
na praženicu: 2 vajce, 1 PL minerálky, 
bylinková soľ, 1 CL slnečnicového oleja, príp. pažítka.

 

Na teflónovej panvici zohrejte olej a pripravte praženicu z vajec a minerálky. Podávajte so šalátom. 



 

Morčacie prsia s miešaným šalátom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

270 kcal

 

 

150g morčacích pŕs, panvicu potrieť olejom. bylinková soľ, korenie z mlynčeka.
trochu hlávkového šalátu alebo dubového listu, 
2 paradajky, trochu nasekanej cibule, 1 reďkovka, 
1 PL octu, 1 PL olivového oleja, bylinková soľ

 

Morčacie prsia okoreňte a opečte z oboch strán. Podávajte so šalátom.

Tip:
Dávajte pozor, aby ste pri dressingu nepoužívali moc oleja. 1 PL oleja = 88 kcal ! 



 

Zeleninová polievka

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

275 kcal

 

(stredný hrniec) 1 porcia 275 kcal 
1 balenie zeleniny do polievky, nakrájajte na kocky. 
Zvyšnú zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky: 
5 karotiek, 2 zemiaky, 1/2 ks póru, 1 kaleráb, 
1 cuketa, 1 olúpaná paradajka, 5 ks celého korenia, 
1 bobkový list 
Trochu vegety 
Posypať petržlenovou vňaťou.

 

Polievka má malo kalórii, môžete si dať i dva taniere. Zvyšok môžete zamraziť. 



 

Mečúň s paradajkovým šalátom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

280 kcal

 

1 malý šalát "dubový list", 1 malá cibuľa, 
1 CL olivového oleja, 50 ml čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy, bylinková soľ. 
1 filé z mečúňa (150 g), 
1 strúčik cesnaku, morská soľ, korenie, 1 CL oleja.

 

Olej, pomarančovú šťavu a bylinkovú soľ zmiešajte a vytvorte marinádu. 
Olej zohrejte s cesnakom, osolenú rybu opečte na strednom ohni z oboch strán cca 4 minúty. 



 

Zubáč s lečom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

290 kcal

 

120 - 150g zubáč, 1 PL oleja, soľ, čerstvé mleté korenie, 1/2 cibule, 1 malá paprika (alebo 1/4 z jednej červenej, žltej a zelenej papriky), 1 stredná paradajka, 
cca 1 dl zeleninového vývaru (instantný), 
1 strúčik cesnaku, 1 CL čerstvo nasekanej petržlenovej vňati

 

Paradajku položte na 10 sekúnd do vriacej vody, potom rýchlo dajte pod studenú vodu a ošúpte. Nakrájajte na štvrtky a vyberte jadierka. Zvyšnú zeleninu nakrájajte na kúsky. Rybu osušte, osoľte, okoreňte a kožu viackrát narežte. Na tej strane, ako je koža opečte 10 sekúnd a vyberte z panvici. Zeleninu opečte vo výpeku, pridajte soľ, korenie a cesnak, vývar, opäť tam vložte rybu a nechajte 8 minút podusiť. Posypte petržlenovou vňaťou. 



 

Lososové rolky so šalátom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

300 kcal

 

4 plátky údeného lososa, 50g šalátovej uhorky bez jadierok, 
75 g nízkotučný čerstvý syr, trochu kôpru, 
1 PL ovocného octu, 1 PL olivového oleja, 1 PL nasekaných byliniek, 
1 šalát "dubový list" alebo hlávkový šalát, 2 mesiačiky citrónu.

 

1 plátok lososa a uhorku nakrájajte na jemno, zmiešajte s polovicou kôpru a čerstvým syrom. Túto hmotu natrite na lososové plátky a zrolujte. Každú rolku zaviňte do listu šalátu a upevnite. Zvyšný šalát dajte na tanier, na to položte rolky a podávajte s marinádou a zvyšným kôprom. 



 

Zeleninová omeleta a hlávkový šalát

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

345 kcal

 

1 hlávkový šalát, 1/2 malej cibule najemno nasekanej, 
4 zelených olív bez jadier, 
1/2 zväzok bazalky na pásiky, 
1 PL octu Balsamico, bylinková soľ, 1EL olivového oleja
Na omeletu: 1 malá červená paprika, 
1 malá cibuľa, 1 PL olivového oleja, bylinková soľ, 
štipka kayenského korenia, 
2 vajce

 

Cibuľu a papriku nasekajte, cibuľu speňte na olivovom oleji. Pásiky papriky opečte, okoreňte. Vajce rozšľahajte a prelejte cez zeleninu. Opečte z oboch strán. Servírujte k šalátu. 



 

Teľací rezeň na šalvii

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

350 kcal

 

pre 4 osoby, jedna porcia: 350 kcal.
8 malých teľacích rezňov, 8 jemných plátkov surovej šunky, 8 listov čerstvej šalvie, 2 PL oleja, 40 ml madeiry, 
130 ml čistého vývaru, trochu korenia na pečené mäso, 150g čerstvých fazuliek (očistené), 1 PL oleja, trochu masla, soľ, korenie a trochu citrónovej šťavy.

 

Predhrejte trúbu na 160°. Rezne osoľte a okoreňte 
(príp. predtým naklepte), šunku poskladajte na veľkosť rezňa a pripnite aj s listom šalvie. Zohrajte olej a opečte rezeň (najprv stranu so šunkou). Odložte do tepla. Výpek zalejte madeirou, pridajte vývar a trochu zredukujte. Fazuľky krátko (40 sek.) opečte v horúcom oleji, okoreňte. Servírujte k mäsu.



 

Zeleninová polievka II

obed - večera / po tréningu Vacutraining / neutrálne jedlo

351 kcal

 

(stredný hrniec) 1 porcia 351 kcal 
1 veľké balenie zeleniny do polievky, nakrájajte na kocky. 
Zvyšnú zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky: 
5 karotiek, 3 zemiaky, 1/2 ks póru, 1 kaleráb, 
1 cuketa, 100g karfiolu, 1 olúpaná paradajka, 5 ks celého korenia, 
1 bobkový list , trochu vegety 


Posypať petržlenovou vňaťou. Zvyšok môžete zamraziť. 



 

Zeleninová omeleta a hlávkový šalát II

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

351 kcal

 

1 malý hlávkový šalát, 1/2 malej cibule najemno nasekanej, 
6 zelených olív bez jadier, 
1/2 zväzok bazalky na pásiky, 
1 PL octu Balsamico, bylinková soľ, 1EL olivového oleja
Na omeletu: 1 malá červená paprika, 
1 malá cibuľa, 1 PL olivového oleja, bylinková soľ, 
štipka kayenského korenia, 
2 veľké vajce

 

Cibuľu a papriku nasekajte, cibuľu speňte na olivovom oleji. Pásiky papriky opečte, okoreňte. Vajce rozšľahajte a prelejte cez zeleninu, opečte z oboch strán. Servírujte k šalátu. 



 

Teľací rezeň na šalvii

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

351 kcal

 

pre 4 osoby, jedna porcia: 350 kcal.
8 malých teľacích rezňov, 8 jemných plátkov surovej šunky, 8 listov čerstvej šalvie, 2 PL oleja, 40 ml madeiry, 
130 ml čistého vývaru, trochu korenia na pečené mäso, 150g čerstvých fazuliek (očistené), 1 PL oleja, trochu masla, soľ, korenie a trochu citrónovej šťavy.

 

Predhrejte trúbu na 160°. Rezne osoľte a okoreňte 
(príp. predtým naklepte), šunku poskladajte na veľkosť rezňa a pripnite aj s listom šalvie. Zohrejte olej a opečte rezeň (najprv stranu so šunkou). Odložte do tepla. Výpek zalejte madeirou, pridajte vývar a trochu zredukujte. Fazuľky krátko (40 sek.) opečte v horúcom oleji, okoreňte. Servírujte k mäsu.
pre 4 osoby, jedna porcia: 350 kcal



 

Paradajka s mozarellou II

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

352 kcal

 

4 stredné paradajky, 1 mozarella, čerstvá bazalka,
bylinková soľ, korenie z mlynčeka,
1 CL ocot Balsamico, 1 PL olivového oleja



 

Zeleninovo- rybacia polievka

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

385 kcal

 

1 malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku 
trochu olivového oleja 
1 malý pór, 1 malej červenej papriky 
1 olúpaná paradajka 
trochu bieleho vína, 3 dl vody, vegety, 
tymian, oregano 
200g soley (morská ryba) nakrajanej na kusy 
čili a morská soľ 
čerstvá bazalka



 

Teľacie mäso s grilovanou paprikou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

385 kcal

 

2 zelené papriky, 2 CL olivového oleja, morská soľ, 
150g teľacieho mäso nakrájané, 100g šampiňónov, 
1 malá cibuľa, 1 CL slnečnicového oleja, bylinková soľ, 
1 CL sladkej papriky, 1/8 l zeleninového vývaru (instantný), 
1 PL čerstvého syru, 1 CL majoránky, 1 petržlenová vňať

 

Predhrejte trúbu na 200°. Papriku nakrájajte na veľké pásy, položte na plech a pokvapkajte olejom, osoľte. Pečte pri 180° 15 minút v teplovzdušnej trúbe. Cibuľu a šampiňónov nakrájajte na tenké plátky. 
Mäso opečte na oleji, pridajte bylinkovú soľ a sladkú papriku, potom šampiňóny a cibuľu. Podlejte vývarom a nechajte 10 minút slabo variť. Zamiešajte čerstvý syr a majoránku a podávajte s paprikou.



 

Morčacie prsia s cuketou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

400 kcal

 

400g cukety, 1 malá cibuľa, 1 vetvička čerstvého oregana, 
1 PL olivového oleja, trochu citrónovej šťavy, trochu cesnakovej soli, 1 plátok morčacích pŕs (150 g), bylinková soľ, 1 CL slnečnicového oleja, 
1 PL smotany, 1 CL zeleného korenia z konzervy



 

Morčacie mäso pre 2 osoby

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

410 kcal

 

300g morčacích pŕs, šťava z 1/2 citrónu, 1 dl medium sherry, 
3 PL sójovej omáčky, 1 balíček zeleniny do polievky, 1 cibuľa, 
3 PL slnečnicového oleja, 1 CL karí korenia, soľ, 
biele korenie z mlynčeka, 150 ml zeleninového vývaru (instantný), 
2 PL smotany

 

Morčacie prsia nakrájajte na pásiky, pokvapkajte citrónovou šťavou, sherry, sójovou omáčkou a nechajte odstáť. Polievkovú zeleninu očistite a nakrájajte na kocky. Cibuľu nasekajte. Mäso vyberte z omáčky (marinádu odložte). 2 PL oleja zohrejte a opečte mäso, potom vyberte a dochuťte karí korením, soľou a korením. Do panvice dajte ešte 1 PL oleja, vo výpeku poduste cibuľu a zeleninu. Zalejte vývarom a marinádou, a prikryté pokrievkou poduste 5 minút. Mäso dajte naspäť na panvicu a nechajte chvíľu prehriať (už nevariť). Podľa chuti pridajte smotanu a príp. sójovú omáčku a sherry.



 

Kuracie prsia so cigóriou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

420 kcal

 

2 ks cigórie, 1 pomaranč, 75 g jogurtu, 
šťava z jedného pomaranča, bylinková soľ, 3 PL nasekaných byliniek, 
15 dkg kuracích pŕs, 1 PL slnečnicového oleja, 
morská soľ, 1 CL sójovej omáčky

 

Cigóriu umyte, po dĺžke rozrežte a vyberte stonku. Nakrájajte na kusy. Pomaranč ošúpte a nakrájajte na kocky, oboje dajte do misy, pridajte 3 PL vody, jogurt, pomarančovú šťavu, soľ a bylinky. Mäso nakrájajte na pásy, opečte na strednom ohni, okoreňte bylinkovou soľou a sójovou omáčkou. Podávajte teplé so šalátom. 

 



 

Zapekaná cuketa pre 2 osoby

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

420 kcal

 

1 cibuľa, 1 PL olivového oleja, 2-3 cukiet (očistené 50 dkg), 
8 zrelých paradajok, 1 CL čili, 1 CL provensálske korenie, 
2 CL zeleninového vývaru (instantný), 
1 strúčik cesnaku, 
15 dkg strúhaného syru.

 

Cibuľu očistite a nasekajte. Cuketu očistite, nakrájajte na plátky a opečte aj s cibuľou. Paradajky zbavte jadierok a rozmixujte. Predhrejte trúbu. Rozmixované paradajky dochuťte vývarom v prášku, čili, bylinkami a cesnakom. Do vysokého pekáča dajte striedavo cuketu a paradajkovú omáčku. Posypte syrom a zapečte pri 180° cca 20 minút.



 

Filé z tľapky s feniklom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

425 kcal

 

1/2 feniklu, 1 malá mrkva, 1 kyslé jablko, 
medovka, 
50 ml čerstvej pomarančovej šťavy, 
1 CL citrónovej šťavy, 1 CL orechového oleja, bylinková soľ, 2 ks filé z tľapky, soľ, 2 CL oleja.

 

Fenikel, mrkvu a jablko nastrúhajte na tenké plátky a dajte na tanier. Medovku nasekajte a pridajte do marinády z pomaranča a citrónovej šťavy. Zmiešajte s olejom. 
Pokvapkajte fenikel, mrkvu a jablko. Rybu pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte a opečte na miernom ohni. 



 

Filé z tľapky v pomarančovej omáčke so šalátom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

435 kcal

 

1/2 čínskej kapusty, 1 pomaranč, 1 CL slnečnicového oleja, 
1 CL ovocného octu, 5 dkg cmaru, bylinková soľ, 
2 PL nasekanej mäty, 2 ks filé z tľapky (200 g), 
bylinková soľ, 1 PL slnečnicového oleja, 
60 ml čerstvej pomarančovej šťavy, 1 PL smotany, 
štipku kayenského korenia

 

Pomaranč ošúpte, nakrájajte na kocky a dajte s čínskou kapustou do misy. Zmiešajte ocot, olej, cmar a trochu vody. Polejte tým šalát a posypte mätou. Rybie filé posypte bylinkovou soľou, opečte z oboch strán 4 -5 minút, zalejte pomarančovou šťavou, pridajte smotanu, okoreňte. Servírujte so šalátom. 



 

Zeleninové tofu vo woku

obed- večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

450 kcal

 

150g cukety, 100g šampiňónov, 1/2 červenej papriky, 50g klíčkov, 1 ks jarnej cibule, 
1 CL sezamového oleja, 4 kešu oriešky, 
1 PL sójovej omáčky, 1/2 CL Sambal oelek (veľmi ostré korenie). 
Marináda: 1 ks čerstvého zázvoru (ako lieskový orech), 
1 strúčik cesnaku, 3 PL sójovej omáčky, 2 PL sezamového oleja, 100g tofu syr

 

Zázvor a cesnak nasekajte, zmiešajte s omáčkou a olejom. Tofu nakrájajte na kocky a dajte do marinády. Zeleninu nakrájajte na pásiky resp. kocky. Klíčky prelejte vriacou vodou. Zohrejte olej vo woku, speňte cibuľu, pridajte zvyšnú zeleninu a za stáleho miešania pečte 3 minúty. Potom ju premiestnite na okraj woku. Tofu vyberte z marinády a pečte v strede woku 5 minút. Dochuťte sójovou omáčkou a Sambal oelek. 



 

Pečené kurča so šalátom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

450 kcal 

 

1/2 kurčaťa, grilovacie korenie,
rôzne druhy listového šalátu, 4 koktailové paradajky,
Dressing podľa chuti: klasický alebo jogurtový

 

Dobre umyté kurča osušte a posypte korením. Pečte v trúbe pri 180°, 
podľa veľkosti cca 30 - 35 minút.

 

 

Kotleta z morského lososa

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

480 kcal

 

pre 4 osoby, jedna porcia 480 kcal
4 kotlety z morského lososa po 250 g, šťava z jedného citrónu,
1 cibuľa, 1/2 citrónu, 1/8 l vinného octu, 1 CL soli, 
1 bobkový list, 3 ks celého korenia, 1 olúpaná paradajka,
450g mrazeného hrášku s mrkvou, 1 PL solamylu, 4 PL smotany, po 1 PL kôpru a nasekanej petržlenovej vňati, 
štipka cukru, trochu soli

 

Rybu pokvapkajte citrónovou šťavou. Cibuľu nakrájajte na kolieska, citrón na plátky. Uvarte 1/2 l vody s octom, soľou, cibuľou a citrónom, bobkovým listom a korením cca 10 minút. Potom nastavte slabší oheň, pridajte morského lososa, ale už nevarte, nechajte len 10 minút stáť. Paradajku nakrájajte. Zeleninu zľahka zohrejte, dajte do ohňovzdornej misy, na to uložte rybu a dajte do trúby na 120°. Štvrťlitra rybacieho vývaru zmiešajte so solamylom, nechajte prejsť varom, pridajte paradajku a smotanu, bylinky, cukor a soľ. Ozdobte kôprom a plátkom citrónu. 



 

Letné kotlety z alobalu pre 2 osoby

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

480 kcal

 

1/2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 CL masla, 
1 veľká paradajka (125 g), 1 viazanička petržlenovej vňati, bylinková soľ, korenie z mlynčeka, 1 PL oleja, 
2 bravčové kotlety

 

Predhrejte trúbu na 200°. Nasekajte cibuľu a cesnak najemno. Maslo zohrejte na panvici a poduste cibuľu, ale nemá byť hnedá. Paradajku oparte a olúpte, vyberte jadierka a nakrájajte na malé kúsky. Petržlenovú vňať najemno nasekajte a zmiešajte s cesnakom, cibuľou a paradajkou, osoľte a okoreňte. Rozpálte panvicu s olejom, kotlety prudko opečte, osoľte a okoreňte. Pripravte dva kusy alobalu. Na každý položte jednu kotletu. Obložte paradajkovou zmesou a zľahka zabaľte. Spoje pevne pritlačte. 
Balíky dajte na plech a pečte v trúbe 20 minút. 



 

Fitnes- tanier

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

504 kcal

 

1/2 malej šalátovej uhorky, 1/2 malej čínske kapusty, 
12 dkg červeného hrozna, 1 malá hruška (nie moc pevnú)
1 CL citrónovej šťavy, 7 dkg syru,
2 PL kukurice z plechovky
Dressing:
Petržlenová vňať najemno nasekaná, 1 PL citrónovej šťavy, bylinková soľ,
1 CL hruškovej šťavy, 2 CL slnečnicového oleja

 

Uhorku ošúpte, nastrúhajte na plátky, kapustu rozoberte, hrozno rozrežte, hrušku ošúpte, nakrájajte na mesiačiky a ihneď pokvapkajte citrónovou šťavou. Syr nakrájajte na pásy. Všetko zmiešajte. Prísady na dressing rozšľahajte a všetko to posypte petržlenovou vňaťou.



 

Morčacie ražne s cuketou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

520 kcal

 

150g morčacích pŕs, 2 cibule, 1 červenej papriky, 
2 PL olivového oleja, 1TL tymiánu, 1 PL citrónovej šťavy, 
1 CL štipľavej papriky, morská soľ, 
400g cukety, 1 PL olivového oleja, 1 CL tymiánu, cesnaková soľ, 
2 ihlice

 

Morčacie mäso a papriku nakrájajte na dvojcentimetrové kocky, cibuľu na osminky. Suroviny potom striedavo napichujte na ihlice. Marináda: zmiešajte citrónovú šťavu, olej, tymián, papriku a morskú soľ. Ražne dajte do ohňovzdornej misky a potrite marinádou. Pečte v teplovzdušnej trúbe pri 180 ° (15-20 minút). Cuketu nakrájajte na kocky a pečte vo zvyšnom olej 10 minút. Dochutiť môžete tymiánom a cesnakovou soľou. Zeleninu nechajte trochu vychladnúť. 



 

Krevetový koktail

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

530 kcal

 

120g varených olúpaných kreviet, 1 cigória,
1/2 malý zväzok rucoly, 1 mäsitá paradajka, 1/2 avokado, 
1 vajce na tvrdo, 50g jogurt, 1 PL kyslej smotany, 
2 PL nasekanej petržlenovej vňati, bylinková soľ, 
sladká paprika, 3 zelené olivy.

 

Krevety prepláchnite a osušte. Šalát nakrájajte na pásy, ostatnú zeleninu na kocky. Na dressing ošúpte vajce a nasekajte, zmiešajte s jogurtom, kyslou smotanou a petržlenovou vňaťou.

 


 

Krevetový koktail a treska v alobale

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

200 kcal a 335 kcal

 

Krevetový koktail pre 4 osoby, jedna porcia: 200 kcal
500g mrazených veľkých kreviet (nechajte rozmraziť zakryté pri izbovej teplote), 1 malá čínska kapusta, umyte a nakrájajte na kúsky,
1 CL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja, ? žltého melónu, 
po 1/2 červenej a zelenej papriky; 4 PL smotany,
1/2 CL citrónovej šťavy, tabasco, 
1/2 CL soľ, 4 cl sherry fino.


Treska v alobale pre 4 osoby, jedna porcia: 335 kcal
800g tresky, šťava z jedného citrónu, 
1 CL ostrej horčice, 100g jarnej cibule, 100g pór, 
100g mrkvy, 1 viazanička petržlenovej vňati, 50g slaniny na veľmi tenké plátky, 2 PL masla

 

Krevetový koktail:
2 koktailové poháre ozdobte šalátom, krevety umyte, osušte a marinujte olejom a citrónovou šťavou. Melón nakrájajte na kocky, papriku na malé pásiky. Všetko dajte na šalát. Dressing vytvorte zo zvyšných surovín. Príp. ozdobte plátkom citrónu.



Treska v alobale:
Predhrejte trúbu na 220°. Rybu umyte, osušte, pokvapkajte citrónovou šťavou a potrite soľou a korením. Kožu potrite horčicou. Zeleninu nakrájajte na jemné pásiky resp. kolieska. Alobal potrite maslom. Rybu dajte na alobal, polovicou zeleniny naplňte rybu, zvyšok dajte na rybu, posypte petržlenovou vňaťou. Navrch dajte slaninu a niekoľko vločiek masla. Alobal poskladajte a v ohňovzdornej mise opečte cca 40 minút.

 

 

 

Bravčová sviečková s feniklom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

420 kcal 

 

pre 4 osoby, jedna porcia 420 kcal
600g bravčovej sviečkovici, 4 stredné hľuzy feniklu,
600g zemiakov ošúpaných a nakrájaných, 2 paradajky,
3 strúčiky cesnaku, 1/2 neošetreného citrónu, vegeta, soľ, korenie, 1/2 CL feniklových semien, 2 PL nahrubo nasekaných mandlí,
3 PL olivového oleja, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 PL horčice,
vetvička tymianu a vetvička rozmarínu.

 

Mierne zohrejte hlinený hrniec. Fenikel očistite a nakrájajte na polcentimetrové plátky, paradajky a citrón na plátky. Cesnak nakrájajte na štvrtinky. Všetko aj so zemiakmi a vegetou, soľou a korením dajte do hrnca. Feniklové semienka, mandle dobre premiešajte v 1 PL oleja. Pridajte paradajkový pretlak, horčicu, zvyšný olej, soľ a korenie a potrite tým mäso. Mäso položte na zeleninu a bylinkové vetvičky dajte na vrch. Hrniec predpisovo zatvorte, dajte do studenej trúby a pečte pri 200° cca 75 minút. Potom nakrájajte mäso na plátky a podávajte so zeleninou.



 

Brokolicová krémová polievka a teľací rezeň na šalvii

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

470 kcal

 

Brokolicová krémová polievka: 120 kcal
150g brokolice, 1/2 CL vegetariánskeho zeleninového vývaru (instantný), 
1 PL kyslej smotany, bylinková soľ, strúhaný muškát

 

Teľací rezeň na šalvii, pre 4 osoby, jedna porcia 350 kcal.
8 malých teľacích rezňov, 8 plátkov surovej šunky, 8 čerstvých šalviových lístkov, 2 PL oleja,
40 ml madeiry, 130 ml čistého vývaru, 
korenie na pečené mäso; 15 dkg čerstvých fazuliek (očistené) 1 PL oleja, trochu masla, soľ, korenie a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.



Brokolicová krémová polievka:
Brokolicu rozoberte na ružičky, niekoľko ich odložte bokom. ? l vody priveďte do varu, pridajte instantný vývar a brokolicu, uvarte do mäkka. Rozmixujte, okoreňte, pridajte smotanu a zvyšnú brokolicu.



Teľací rezeň na šalvii:
Predhrejte trúbu na 160°. Rezne osoľte a okoreňte.
Plátok šunky poskladajte na veľkosť rezňa a pripevnite aj s lístkom šalvie šparátkom na rezni. Rozohrejte olej a opečte rezne (najprv stranu so šunkou). Odložte do tepla. Výpek zalejte madeirou, pridajte vývar, chvíľu povarte. Fazuľku krátko opečte (40 sek.) v horúcom oleji, okoreňte. Naservírujte s mäsom.



 

Bleskový guláš

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

510 kcal

 

Bleskový guláš 510 kcal
150g hovädzej sviečkovej nakrájanej na kocky, 
1 PL slnečnicového oleja, 1/2 cibule, 3 zrelé paradajky, 
1 CL sladkej papriky, soľ, kayenské korenie, 
2 PL smotany

 

Mäso opečte na oleji tak, aby ostalo zvnútra ružové. Vyberte ho z panvice a odložte bokom. Paradajky ošúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nasekajte a opečte na výpeku, pridajte paradajky a cca 70 ml vody. Premiešajte a okoreňte, nechajte variť 5 minút, potom pridajte mäso a krátko zohrejte. Zjemnite smotanou.



 

Hovädzia sviečková s pórom ( 2 osoby)

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

560 kcal

 

2 ks póru, 1 PL masla, 1/8 l vegetariánskeho vývaru (instantný), 5 PL smotany, 360g hovädzej sviečkovice,
1 - 2 CL morskej soli, 1 1/2 PL slnečnicového oleja, 2 PL kyslej smotany, 1 CL sladkej papriky

 

Pór očistite, nakrájajte na centimetrové pásy. Rozpusťte maslo a pór zľahka opečte.
Pridajte vývar a cca 10 minút povarte. Pridajte smotanu. Sviečkovicu dobre osoľte, olej zohrejte a mäso opečte zo všetkých strán, potom ho pri nízkej teplote poduste cca 20 minút. 
Mäso nakrájajte a podávajte so zeleninou, posypte sladkou paprikou. 



 

Lososové ragú

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

590 kcal

 

150g lososa, soľ, citrónová šťava,
2 malé cibule, 1 strúčik cesnaku, 10 dkg čínskych húb, 
150g listového špenátu, 1 PL slnečnicového oleja, 1 dl bieleho vina, 
2 PL kyslej smotany.

 

Filé z lososa nakrájajte na hrubé kocky, ochuťte soľou a citrónovou šťavou. Nasekajte cibuľu a cesnak. Huby očisťte a nakrájajte na polovicu. Špenát umyte.
Huby opečte na oleji, pridajte cibuľu a cesnak a chvíľu poduste. Postupne pridajte víno, zredukujte a pridajte smotanu. Osoľte a nechajte prejsť varom. Pridajte špenát a poduste. Pridajte rybu a nechajte na malom ohni ešte cca 6 minút variť. 

 

 

Hydinový šalát s ananásom

obed -večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové a neutrálne jedlo

540 kcal

 

1 CL oleja, 150g kuracích pŕs, bylinková soľ, korenie, 
časť malého čerstvého ananásu, 35 g čerstvých sójových klíčkov (alebo z konzervy), čerstvá trebuľka, 30g majonézy (50 % tuku),
1 PL jogurtu, 1 PL citrónovej šťavy, štipka kajenského korenia, štipka čínskeho korenia, štipka cukru, šalátové listy.

 

Zohrejte panvicu a v nej opečte osolené a okorenené kuracie prsia na malom množstve oleja z oboch strán. Pridajte trochu vody a 10 minút poduste. Ananás očistite, nakrájajte na kocky. Čerstvé sójové klíčky oparte vodou a nechajte odkvapkať. Kuracie prsia nakrájajte na kocky a pomiešajte s klíčkami a ananásom. Trebuľku umyte a nasekajte. Zvyšné prísady rozmiešajte, aby vznikla krémová omáčka. Podávajte na šalátových listoch.

 



 

Hovädzia sviečková s pórom ( 2 osoby)

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

560 kcal

 

2 ks póru, 1 PL masla, 1/8 l vegetariánskeho vývaru (instantný), 5 PL smotany, 360g hovädzej sviečkovice,
1 - 2 CL morskej soli, 1 1/2 PL slnečnicového oleja, 2 PL kyslej smotany, 1 CL sladkej papriky

 

Pór očistite, nakrájajte na centimetrové pásy. Rozpusťte maslo a pór zľahka opečte.
Pridajte vývar a cca 10 minút povarte. Pridajte smotanu. Sviečkovicu dobre osoľte, olej zohrejte a mäso opečte zo všetkých strán, potom ho pri nízkej teplote poduste cca 20 minút. 
Mäso nakrájajte a podávajte so zeleninou, posypané sladkou paprikou. 



 

Ostré bravčové kotlety s hlávkovým šalátom pre 2 osoby

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

560 kcal

 

2 bravčové kotlety, bylinková soľ, 2 PL olivového oleja, 1 cibuľa, 
1 strúčik cesnaku, 40g surovej šunky, 
1 čerstvá feferónka, 1 mäsitá paradajka, štipka šafránu, 1 CL sladkej papriky, 1/2 sušenej feferónky.
hlávkový šalát, 
2 PL octu Balsamico, 1 PL olivového oleja, bylinková soľ, štipka cukru (spolu rozšľahať).

 

Kotlety nasoľte a opečte z oboch strán. Cibuľu a cesnak nasekajte. Mäso vyberte z panvici, vo výpeku speňte cibuľu a cesnak. Šunku nakrájajte na malé kocky, z čerstvej feferónky vyberte jadierka a nasekajte. Paradajku sparte a olúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na kocky. Pridajte šunku, paradajku, feferónku, šafrán a sladkú papriku k cibuli. Navrch dajte kotlety, posypte rozmrvenou feferónkou, osoľte a ďalších 15 minút poduste, príp. môžete nechať omáčku bez pokrývky zhustnúť. Podajte so šalátom.



 

Lososové ragú

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

590 kcal

 

150g filé z lososa, soľ, trochu citrónovej šťavy,
2 malé cibule, 1 strúčik cesnaku, 100g čínskych húb, 
150g lístkový špenát, 1 PL slnečnicového oleja, 1 dl bieleho vína, 
2 PL kyslej smotany.

 

Filé z lososa nakrájajte na hrubé kocky, osoľte a pridajte citrónovu šťavu. Cibuľu a cesnak nasekajte. Huby očistite a rozpoľte. Špenát umyte.
Zohrajte olej, opečte huby, pridajte cibuľu a cesnak a speňte. Postupne pridávajte víno, nechajte zhustnúť a pridajte smotanu. Osoľte a nechajte prejsť varom. Potom pridajte špenát, po chvíli rybu a nechajte na malom ohni ešte cca 6 minút. 



 

Bravčová sviečkovica s brokolicou a Poľný šalát so slaninou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

613 kcal

 

Poľný šalát so slaninou pre 4 osoby, jedna porcia: 190 kcal
150 - 200g poľného šalátu, 2 malé biele cibule, 50g prerastenej slaniny, 2 vajíčka na tvrdo, 
1 strúčik cesnaku, 2 PL vinného octu, 1 PL pomarančovej šťavy, 
2 PL oleja, 1/2 CL soľ, trochu korenia a cukru.
Bravčová sviečková pre 4 osoby, jedna porcia: 423 kcal
4 ks bravčovej panenky (po 150 g), 1 PL olej, bylinková soľ, 
Korenie z mlynčeka,
600g uvarenej brokolice, 1 PL masla,
1 PL čerstvo nastrúhaného parmezánu

 

Poľný šalát so slaninou:
Slaninu opečte. Cibuľu nakrájajte na kolieska. Cesnak nasekajte na jemno. Pripravte dressing a servírujte. 
Šalát ešte ozdobte osminkami vajíčok.

Bravčová panenka s brokolicou:
Panenku opečte, brokolicu uvarte
Omastite, osoľte a posypte parmezánom.



 

Hydinový šalát s avokádom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

615 kcal

 

pre 4 osoby, jedna porcia 615 kcal
800g kuracieho mäsa (uvarené bez kože)
1 zrelé avokádo (rozpoliť, vybrať jadro, nakrájať a okamžite pokvapkať citrónom), 
200g červeného hrozna, 2 mandarínky bez jadier, niekoľko listov hlávkového šalátu, 5 dkg vlašských orechov nahrubo nasekaných;
1 PL majonézy, 3 PL smotany, 
1 PL suché sherry, 3 PL pomarančovej šťavy, soľ

 

Do misy dajte šalát, mäso nakrájajte, položte s hroznom, mandarínkami a avokádom na šalát. Pripravte dressing. Posypte orechmi. 



 

Pečené kurča so šalátom

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

640 kcal

 

1/2 kurčaťa, grilovacie korenie,
rôzne druhy listového šalátu, 2 koktailové paradajky, 2 reďkovky
Dressing podľa chuti: klasický alebo jogurtový

 

Dobre umyté kurča osušte, posypte korením a pečte v trúbe pri 180°, 
podľa veľkosti cca 30 - 35 minút. 



 

Lososová kotleta so zeleninou

obed - večera / po tréningu Vacutraining / bielkovinové jedlo

650 kcal

 

200g cukety, 1/2 červenej papriky, 1 CL olivového oleja, 40g kukurice (z konzervy alebo mrazenej), bylinková soľ, 
1 lososová kotleta (180 g), morská soľ
1 CL olivového oleja, 2 plátky citrónu

 

Zeleninu nakrájajte na malé kocky, opečte na oleji na strednom ohni, pridajte kukuricu a ešte pečte 2-3 minúty.
Na druhej panvici opečte umytého, osušeného a nasoleného lososa 5 až 7 minút z oboch strán. Lososa podávajte so zeleninou ozdobeného plátkami citrónu.